Kullanılan
Bitkiler
Halk arasında genellikle ‘Çarık Dikeni’ ve ‘Deve Çökerten’ isimleriyle bilinen Çoban Çökerten bitkisi, Avrupa ve Çin’de uzun yıllar kullanılmıştır.
Isırgan otu başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere, böbrek taşları ve kemik sağlığı için kullanılmaktadır.
Kökü zencefilgiller ailesinden olan zencefilin ana yurdu Asya’dır.
Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum açısından oldukça zengin olan hurmada, A, C, B6, B12 ve D vitaminleri bakımından oldukça zengin olan hurma, tok tutması ve kan şekerini düzenlemesi dışında doğal bir antioksidan. Hücre yenilenmesi ile kanser riskini azaltır.
Baklagiller familyasından; Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz havzasında yetişen 6-10 metre boyunda, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç ve onun meyvesidir.
Sarımsak, geçmiş çağlardan bu yana sağlığa olan faydalarıyla bilinen ve gerek sağlığın geliştirilmesi gerekse lezzet amaçlı olarak sıklıkla kullanılan besinlerden bir tanesidir.
Kekik, sağlık için pek çok faydası bulunan şifalı bir bitkidir. Kırmızı ve beyaz renkli çiçekleri olan kekik kansere karşı koruyucudur.
Pelin otu, iştahsızlık, mide, safra kesesi hastalığı ve bağırsak spazmları gibi çeşitli sindirim problemlerinin yanı sıra, ateş, karaciğer hastalığı, depresyon, kas ağrısı,
Altın çicek, mayasıl otu, güneş çiçeği ve de dalak otu gibi isimleri ile altın otu eski dönemlerde günümüze kadar idrar söktürücü, taş dökücü, alerji önleyici, ateş düşürücü gibi özellikleri nedeni ile sağlık açısından çok faydası olan şifalı bir bitkidir.
Yoğurt otu, üç çeşidi bulunur. Genel olarak üç çeşidi de aynı şifalı özelliklere sahiptir. Fakat yetiştiği yerler ve şekil itibariyle birbirinden ayrılmaktadır.
Ballıbabagillerden boyu yarım metreye kadar uzayan bir bitkidir. Yol kenarlarında, meyve, sebze bahçelerinde, bayırlarda yetişir. Yaprakları ısırgan otuna benzer.